Studium Chorale in de Munsterkerk


Op zaterdag 7 maart verzorgt Studium Chorale een uniek concert in de jubilerende Munsterkerk. Het concert is voor iedereen toegankelijk. Studium Chorale is vanaf 2005 actief als professioneel kamerkoor. De producties worden geleid door artistiek leider Hans Leenders of door gespecialiseerde gastdirigenten. Het koor behoort tot de toonaangevende kamerkoren in Nederland. Het concert op 7 maart begint om 20.00 uur. Het zelfde concert vindt een dag later plaats in Amsterdam.

Uit de schat aan Amerikaanse koormuziek van de 20e eeuw selecteerde Hans Leenders vier belangrijke partituren. De werken zijn allemaal representatieve voorbeelden van het kleurrijke palet van de Amerikaanse koorliteratuur.

Programma

Samuel Barber: Agnus Dei (1936) Koor en orgel
Erich Wolfgang Korngold: Prayer (1942). Tenor, vrouwenkoor, harp
Eric Whitacre: Alleluia (2011). Koor
Charles Ives: Variations on ‘America’ (1892). Orgel
James H. Rogers: Miniature Suite (1925). Orgel
Leonard Bernstein: Chichester Psalms (1965). Koor, orgel, harp, percussie

Samuel Barber en Leonard Bernstein zijn in feite tijdgenoten en de meest bekende namen uit de Amerikaanse muziek. In zijn Chichester Psalms zet Bernstein een eigen selectie psalmteksten op muziek in het originele Hebreeuws. Barbers Agnus Dei (ook bekend als Adagio voor strijkers) behoort niet zonder reden tot een van de meest geliefde klassieke muziekwerken.

De minder bekende Erich Wolgang Korngold, een buitengewoon getalenteerde kunstenaar van Oostenrijkse afkomst en een grote naam in de filmmuziek, slaat de brug met de Europese traditie. Eric Whitacre, de jongste componist van het programma, zet die traditie voort met zijn exuberante en expressieve klankschilderingen. Enkele korte orgelwerkjes kleuren het bonte Amerikaanse palet verder in.

Musici

Studium Chorale – koor
Judith Soumillion – harp
Korbinian Fichtl – percussie
Marcel Verheggen – orgel
Hans Leenders – dirigent

Meer informatie en kaartverkoop (€ 10,-)
www.studiumchorale.nl

Foto: Kenneth Tan Fotografie

Voor meer informatie: info@munsterkerk800.nl