Lespakket 800-jarige munsterkerk voor basisscholen


ROERMOND – Op maandag 23 november presenteert de werkgroep educatieve projecten van comité Munsterkerk 800 een lespakket voor de Roermondse basisscholen, samengesteld in het kader van 800 jaar Munsterkerk. Het is doel is kinderen en jongeren op een toegankelijke manier kennis laten maken met de cultuur-historische kant van de Munsterkerk en het katholieke geloof.

Het lespakket is samengesteld ter voorbereiding op een bezoek aan de munsterkerk. De kinderen worden in een lesbrief uitgenodigd om met behulp van bijgeleverde materialen kennis te vergaren over het monumentale kerkgebouw. Er is een lesbrief voor de onderbouw, een voor de middenbouw en een voor de bovenbouw. Voor de onderbouw zijn er kleurplaten toegevoegd, voor de midden- en bovenbouw een opdrachtenboek. Daarnaast worden er drie kinderboeken gepresenteerd: ‘Kijk mee met Xan en Liv’, ‘Kiek mit, mit Xan en Liv’ (de Limburgse editie van ‘Kijk mee met Xan en Liv’) en ‘Xan en Liv op (be)zoek in de Munsterkerk’. Voor het spelelement zijn het  ‘MunsterkerKwartet’ en twee memoryspellen ontworpen.

De illustraties zijn van de hand van Henriette Janssen-Klaar. De Limburgse vertaling is verzorgd door Pierre Bakkes en Hetty Jacobs-Wiermans. Voor de educatieve projecten is subsidie ontvangen van de Mr. Paul de Gruyterstichting.

In de werkgroep hebben onderwijskoepel Swalm & Roer, de ECI Cultuurfabriek en enkele parochianen met binding met het onderwijs deelgenomen. De lesbrieven en materialen zijn uiteindelijk uitgewerkt door Astrid Goessen van de Roermondse onderwijsondersteuner Quantiquali.

Voor meer informatie: info@munsterkerk800.nl