Jubileumwijn voor Munsterabdij


Wijnhandel Jean Berger verraste het bestuur van Comité Munsterkerk 800 met de presentatie van een speciale jubileumwijn ter ere van de 800-jarige Munsterkerk. De wijn, wit en rood, die ten doop werd gehouden tijdens de start van het jubeljaar op 1 december, kreeg als naam ‘Notre Dame du Munster de Ruremonde’, met als toevoeging ‘ L’âme de la ville’. Samen met minister van Buitenlandse Zaken Raymond Knops, gedeputeerde Hubert mackus, bisschop Harrie Smeets en het college van B&W werd met de jubileumwijn getoost op een gedenkwaardig jubeljaar. De jubileumwijn is vanaf deze week verkrijgbaar bij Wijnhandel Jean Berger en diverse slijterijen in Roermond.

Wijnnotitie:

Notre Dame du Munster 2018 Blanc, Pays d’Hérault (prijs € 6,95)

Speciale jubileumwijn ter ere van het 800 jarig bestaan van de Munsterkerk te Roermond. In samenwerking met het comité MK800 op fles gebracht.
Sappige, breed inzetbare, droge witte wijn uit Zuid-Frankrijk. Samengesteld uit Sauvignon Blanc & Vermentino. Volledig gerijpt op edelstaal om de fijne fruittonen te behouden. In neus en smaak aroma’s van geel fruit. Perfect voor elk moment van de dag.
Wijn-spijs: prima als aperitief, bij schelpdieren, wit vlees, gevogelte, zachte kazen en bij (gegrilde) vis al dan niet met saus, antipasti, groentegerechten, kruidige gerechten, magere vis, salades, sushi, tapas, zachte & romige kazen.
Domein-botteling.
Alcohol: 12,5%.
Inhoud: 0,75 l.
Nu drinken tot 2022.
Kleur: wit

Notre Dame du Munster 2018 Rouge, Pays d’Hérault (prijs € 6,95)

Speciale jubileumwijn ter ere van het 800 jarig bestaan van de Munsterkerk te Roermond. In samenwerking met het comité MK800 op fles gebracht.
Zijdezachte, droge rode wijn uit Zuid-Frankrijk. Samengesteld uit Cabernet Sauvignon, Carignan & Merlot. Volledig gerijpt op edelstaal om de fijne fruittonen te behouden. In neus en smaak tonen van rood fruit en een tikje kruidigheid. Heerlijke soepele, smaakvolle wijn voor iedere dag en elk moment.
Wijn-spijs: inzetbaar als avondwijn bij een blokje kaas, bij milde rood- en wit vleesgerechten, gevogelte en ovenschotels.
Domein-botteling.
Alcohol: 12,5%.
Inhoud: 0,75 l.
Nu drinken tot 2025.
Kleur: rood

Presentatie van de Munsterkerk-jubileumwijn in de kelders van Wijnhandel Jean Berger in Roermond. V.l.n.r. Wijnhandelaar Wim Berger, Herman Kaiser (voorzitter Comité Munsterkerk 800), deken Rob Merkx en mevrouw Linda Berger. 
Foto: Fotostudio Karel Bingen.

Voor meer informatie: info@munsterkerk800.nl