Jubileumfestiviteiten definitief geschrapt


Helaas heeft ook Stichting Munsterkerk 800 eind april moeten besluiten om alle verdere activiteiten in het kader van het 800e bestaansjaar van de Munsterkerk te annuleren.
De ontwikkelingen rondom COVID-19, de maatregelen van de overheid en veiligheidsvoorwaarden voor evenementen en muziekuitvoeringen, maken dit tot de enige juiste – maar ook pijnlijke – keuze. Bij bestuur, artistieke medewerkers en vrijwilligers is de teleurstelling onvoorstelbaar groot, maar een andere optie is er niet. De veiligheid van iedereen betrokken bij Munsterkerk 800 gaat voor alles. En juist die veiligheid is tot 1 september, maar naar verwachting ook daarna, niet of nauwelijks te waarborgen.

Stichting Munsterkerk 800 kwam in december 2019 voortvarend uit de startblokken. In aanwezigheid van minister Knops, bisschop Smeets, gedeputeerde Mackus en het Roermondse college van B&W werd als startsein een replica onthuld van de ooit aan de Munsterkerk toebehorende Passietafel.

Cultuurprogramma

Aansluitende ontvouwde zich een cultuurprogramma dat zich vanaf maart, na carnaval, tot en met oktober over het hele jaar 2020 zou uitstrekken. Voor veel onderdelen was samenwerking gevonden met evenementen, zoals Week van de Mystiek, Cultuurnacht, Balkonconcerten, etc. Ook was er een, inmiddels gestart, educatief programma. Voor de oudere jeugd werd gewerkt aan Munster Craft, een online game- en designprogramma. Wekelijks stond een kerk- of podiumconcert geprogrammeerd.
Zeer verguld was de stichting met het nieuws dat de Munsterkerk in haar jubeljaar een centrale rol zou spelen in het mediaspektakel The Passion. Helaas is ook dat landelijke evenement bezweken onder het Coronavirus. Geplande hoogtepunten waren verder  dit jaar: de jubileumexpo met boekpresentatie in het Cuypershuis, concert van het Limburgs Kamerkoor en in oktober een uitvoering van Die Krönungsmesse en het plein-evenement Munster Serenade.

Foto: Frans van Galen, Bisdom Roermond

Voor meer informatie: info@munsterkerk800.nl